Om Länk

bild antologier

Det var en gång en brist på angelägen dramatik med rollistor som passade för unga ensembler. Men sedan kom Länk. Länk är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler (15-20 år). Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem.

Länk ger klasser och grupper möjlighet att spela sin föreställning på sin ort och på en professionell teaterscen. Länk avslutas med en nationell festival på Riksteatern i Stockholm. Ett antal läns-, regions- och stadsteatrar ställer lokaler och personal till förfogande för medverkande ensembler. Genom coaching, workshops och möten får unga ensembler kunskap om den professionella teaterns arbetssätt och villkor.

Länk är en bro mellan skolan, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden. Här skapas möten mellan skola och lokala experter på kulturarrangemang och kulturförmedling.

Att delta i Länk är kostnadsfritt. Ensembler och skolor får dock själva finansiera den egna produktionen (scenografi, kostym, teknik), utgifter i samband med regissörshelgen samt deltagande i festivaler (logi, mat, resa). Intresseanmälan till Länk finns i menyn i denna webbplats. Anmälan är inte bindande, den ger gruppen möjlighet att läsa aktuella Länk pjäser.

Länks tre antologier som innehåller varje omgångens sex pjäser, författade av några av våra skickligaste och mest spännande dramatiker, finns att köpa hos Bokus http://www.bokus.com/ Adlibris http://www.adlibris.com/, i välsorterade boklådor runt om i landet samt via ATR http://www.atr.nu. Cirkapriset är 100:-. Man kan också beställa från oss på Riksteatern. Skicka ett mejl med leveransadress, fakturadress och person eller organisationsnummer till katinka.richter@riksteatern.se så skickar vi på faktura till en kostnad av 80:- per bok plus porto.