Vad händer när?

MARS – Intresseanmälan öppnar
Intresserade grupper börjar intresseanmäla sig till Länk 2022. Intresseanmälan finns på webbsidan.

APRIL – Pjäserna släpps
I början av april läggs sex helt nya manus upp på hemsidan.
De ensembler som anmält intresse för att delta får då tillgång till dessa texter.
Ensemblerna läser texterna och väljer vilken de vill spela.

https://lank.riksteatern.se/pjaser-och-dramatiker-lank-2022
Varje ensemble fyller i vilken text dom valt på hemsidan. Först då blir deras anmälan definitiv.

20 SEPTEMBER – Sista anmälningsdagen

16-17 OTKOBER – Regihelgen
Under regihelgen möts alla ensembleledare för två dagars intensiva workshops i Hallunda.
På plats finns även representanter för alla regionala festivaler, dramatikerna och ett gäng professionella scenkonstnärer.
Under lördagen får ensembleledarna möjlighet att arbeta med sin valda text tillsammans med en regissör och dramatikern. Söndagen fylls med workshops och samt tillfälle att träffa representanter från varje regional festival. Regihelgen äger rum i Hallunda (Stockholm) på Riksteatern.  Medverkan är obligatorisk.

SEPTEMBER  TILL MARS – Repa! Repa! Repa!

Repetitioner och föreställningar på hemmaplan, gärna samarbete med lokala Riksteaterföreningar. Ensemblerna besöks av en representant från den teater som är värd för din regionala festival under repetitionsperioden eller spelperioden på hemmaplan. Här får ni feedback inför deltagande i den regionala festivalen. Länks interaktiva webbsidan möjliggör samtal och samarbeten mellan alla medverkande ensembler och parter.

MARS – APRIL 2022 Festivalsäsongen.
2022 har vi 15 regionala festivaler. Alla ensembler uppför  sina produktioner på en professionell teaterscen inför stor publik, huvudsakligen andra Länk deltagare. Gruppen får även se de andra uppsättningarna och umgås med de andra deltagande ensembler. Antologin med de sex pjäserna släpps och säljs på festivalerna.

 

13-15 MAJ  -Nationella festivalen
Cirka 8 utvalda uppsättningar spelas på  Länks Riksfestivalen som organiseras på Riksteatern i Hallunda, Stockholm. Alla är välkomna. Helgen fylls med workshops, samtal och seminarier. En stor teaterfest – så avslutas Länk 2022.