Vad händer när?

FEBRUARI 2023: Intresseanmälan öppnar

Intresserade grupper börjar intresseanmäla sig till Länk 2024. Intresseanmälan finns på webbsidan.

 

APRIL 2023: Pjäserna släpps

I början av april läggs sex helt nya manus upp på hemsidan.

De ensembler som anmält intresse för att delta får då tillgång till dessa texter.

Ensemblerna läser texterna och väljer vilken de vill spela.

https://lank.riksteatern.se/pjaser-och-dramatiker-lank-2024

18 SEPTEMBER 2023: Sista dag för pjäsanmälan

 

14-15 OKTOBER 2023: Regihelgen
Under regihelgen möts alla ensembleledare för två dagars intensiva workshops i Hallunda. På plats finns även representanter för alla regionala festivaler, dramatikerna och ett gäng professionella scenkonstnärer.

Under lördagen får ensembleledarna möjlighet att arbeta med sin valda text tillsammans med en regissör och dramatikern. Söndagen fylls med workshops och samt tillfälle att träffa representanter från varje regional festival. Regihelgen äger rum i Hallunda (Stockholm) på Riksteatern.  Medverkan är obligatorisk.

SEPTEMBER  TILL MARS: Repa! Repa! Repa!

Repetitioner och föreställningar på hemmaplan, gärna samarbete med lokala Riksteaterföreningar. Ensemblerna besöks av en representant från den teater som är värd för din regionala festival under repetitionsperioden eller spelperioden på hemmaplan. Här får ni feedback inför deltagande i den regionala festivalen. Länks interaktiva webbsidan möjliggör samtal och samarbeten mellan alla medverkande ensembler och parter.

15 MARS – 28 APRIL 2024: Festivalsäsongen

Alla ensembler uppför  sina produktioner på en professionell teaterscen inför stor publik, huvudsakligen andra Länk deltagare. Gruppen får även se de andra uppsättningarna och umgås med de andra deltagande ensembler. Antologin med de sex pjäserna släpps och säljs på festivalerna.

 

24-26 MAJ 2024: Nationella festivalen

Cirka 8 utvalda uppsättningar spelas på  Länks Riksfestivalen som organiseras på Riksteatern i Hallunda, Stockholm. Alla är välkomna. Helgen fylls med workshops, samtal och seminarier. En stor teaterfest – så avslutas Länk 2024.