Is My Microphone On?

Jordan Tannahill, född 1988, är från Kanada. Han har tills nyligen främst varit verksam i Toronto men är nu bosatt i London. Jordan har skrivit flera pjäser, bland annat Late Company och Concord Floral, Botticelli in the Fire och Is My Microphone On?. Jordan har också skrivit filmmanus, två romaner och en essäbok om teater Theatre of the Unimpressed: In Search of Vital Drama.

Om framtiden, i synnerhet om den äldre generationens misslyckande med att ta klimatkrisen på allvar. Pjäsen är en konfrontation, en krigsdeklaration men också en kärleksdeklaration.

Riksteatern har fått pjäsen översatt till svenska och betalat rättigheter så att alla Länk ensembler, och nya ensembler som inte varit med Länk tidigare, kan spela pjäsen under en begränsad period, utan att betala för spelrättigheterna. Vi hoppas att så många ensembler som möjligt skall spela pjäsen på öppningsdagen, den 22 april, den dagen då Earth Day 2023 infaller. Ensembler har rätt att spela upp till fem föreställningar fram till och med 6 juni, 2023 då Sverige firar 500 år sen kröningen av Gustav Wasa.

Ensembler som vill läsa pjäsen måste först fylla i och skicka en intresseanmälan. I svarsmejl får ni en kod som gör att man kan ladda ner och läsa pjäsen.

Vill man sen gå vidare och anmäla en ensemble till Länk 23 special finns det en projektanmälan här på Länks webbsida, under samma menyval som intresseanmälan: Pjäser/Is My Mircophone On?. Ensembler som skickat in projektanmälan får senare inbjudan till regihelgen 15:e – 16:e oktober och värdefulla kontakter med Riksteatern och regionala teatrar i er region. Riksteatern undersöker också möjligheter att samarbete med brittiska grupper som deltar i National Theatre Connections 2023. Is My Microphone On? Är nämligen en av pjäserna som erbjuds Connections ensembler samma år.

För vidare information kontakta edward.bromberg@riksteatern.se

Pjäsmanus: