PJÄSVAL – REGIHELGEN MM

Hej Länk anmälda!

Ni är 115 stycken i nu läge. Hoppas ni hittat någon pjäs ni vill spela. Jag vill påminna om att ni är bara intresseanmälda i nuläget och för att komma med i årets Länk måste ni välja pjäs och anmäla pjäsval innan 9 september. Följ länken på webbsidan – finns på samma plats som intresseanmälan. OBS! Ni får byta pjäs om ni  innan regihelgen kommer på att ni hellre spelar något annat.

Regionala festivalerna: Kolla datum på webbsidan! Det har sket ändringar sedan handboken gick till tryck. Inbjudan till regihelg och förslag på vilket av de regionala festivaler ni kommer att spela på kommer cirka 16 september. Oftast är det festivalen som ligger er närmast eller ligger i eget län eller region. Har ni önskemål kan ni meddela mig – men jag kan inte lova något tills jag ser hur många är anmälda, vilka pjäser de spelar och vart de kommer ifrån.

Regihelgen! September 28-29. Ni bekostar egna resor och boende. Vi bjuder på lunch, middag och fika lördag, morgon fika och lunch på söndag. Som vanligt blir det pjäsfokus på lördagen med start halv nio eller nio på morgonen, lördagen avslutas på kvällen med panelsamtal med alla dramatiker. Söndagen bjuder vi på olika kortare workshops. Stephen Rappaport kommer igen med ny övningar i Intuition in Action för hela gruppen. Vi kommer att ha en koreografi workshop med tanke på dansscenerna i Total Transformation. Också en workshop om att regissera intima scener, med tanke på MeToo.

Igen – regihelgen är en event för regissörerna. Den är i princip obligatorisk att varje ensemble som deltar i Länk skickar någon till regihelgen – och helst regissören. Vi får inte plats om alla ensembler skickar två personer. Vill ni skicka fler än en person från ensemblen, kolla med mig. Och absolut inte fler än två!

Jag ser verkligen fram till regihelgen och till att sparka igång Länk 2020. Vi ses i september!

Edward