Nationella festivalens workshops och diskussioner

Här kommer info om workshops och diskussioner.
Mimworkshop: Stockholms Dramatiska Högskola har en treårig kandidatutbildning i mim som inte är lika känd som den vanliga skådespelarutbildningen. Mimlinjen fokuserar mer på fysisk gestaltning; mim, fysisk teater, koreografi mm. Huvudläraren ger en 90 minuters workshop. 70 minuter praktiskt på golvet och 20 minuter med filmklipp och info om utbildningen, hur man söker StDH osv.
Improworkshop: Under ledning av Jörgen Krantz och Lena Swanberg får deltagarna prova på olika övningar i improvisationsteater – det handlar om att säga ja till varandra, säga ja till sina egna impulser, att lyssna på varandra och att våga kasta sig ut och ”misslyckas”! Helt enkelt 70 minuter där du får bejaka din lekfullhet och kreativitet till 100%!
På kvällen ansluter Gregor Bergman, och då blir det mera improvisationsteater, men också musik och improviserad sång m.m. Gregor kommer leda en miniworkshop i improviserad sång, och sedan gör vi tillsammans en föreställning där de som vill får komma upp på scenen och testa att göra alltifrån teatersportgames till maffiga och helt improviserade musikallåtar med sångarna Jörgen och Lena i spetsen! Helt galet roligt!! Missa inte!!
Gregor Bergman har nästan 20 års erfarenhet som teatermusiker, improvisationspianist och pedagog. Han har kurser i improviserad sång på en mängd olika ställen, bl a har han under ett antal år varit lärare på Operahögskolan i Stockholm. Lena Swanberg är sångerska, komponist och improvisatör inom musik och teater. Hon jobbar även som lärare inom dessa ämnen på gymnasiet och vuxenutbildningar. Jörgen Krantz är Improvisationsteaterskådespelare sedan 18 år och möter både arbetsgrupper och
ledare, körer och popband samt privat intresserade som vill utveckla sin kommunikation, sitt kroppsspråk och scenspråk.
Samtal:
Vi planerar tre samtal under dagarna och har just idag kunnat bestämma vad de skall handla om.Det är ni som kommer att sitta i panelerna och jag, Bengt Andersson och Ninna Tersman somkommer att ställa frågor. I vissa paneler vill vi ha ensembleledarna, andra ungdomar och/ellerbåda. Vill ni sitta i en av panelerna behöver ni bara säga till.
Meddela mig påedward.bromberg@riksteatern.se eller säg till vid incheckning.
Samtal 1, lördag 09:30- 10:30. Panelen: upp till nio ungdomar. Samtalsämne: Vad kan Länk vara för dig? Hur tycker ni att pjäserna funkade? Vad har du upplevt? Vad vill du uppleva? Kommunikation med oss och andra grupper? Vad vill du lära dig mer om? Workshops? Andra yrken inom teater? Info om utbildningar, förberedel se infö inträdesprov, professionell teater liv?
Samtal 2, lördag 21:15- 22:15. Panelen: upp till sju teaterledare Samtalsämne: reflektioner över Länk 2018. Pjäsutbud (kort-vi pratar mer om pjäser på söndag),regihelgen, regionala festivaler, ensemble besök, feedback gruppen, kommunikation, nationella festivalen, våra krav på er och era krav på oss.
Samtal 3, söndag 09:30-10:45.Samtalsämne:Vad gör en bra Länkpjäs? Panel del 1: Länk 2018- pjäserna. Fem ungdomar och två teaterledare. Vilka var bra? Vilka
utmaningar eller problem fanns? Hur kände ni för språket? Temat? Hur svara det mot behov i gruppen? 30 min. Panel del 2: Ensembleledare upp till 7 stycken. Vi tittar på alla Länkpjäser: Länk 2012, 2014 och 2016, och försöka se ett samband mellan de som spelas mest och anses vara ”bäst” för Länk. Vad vill vi se mer av? Vad har vi inte sett?
45 min.