LÄNKs nationella festival på Riksteatern i Hallunda 2018

Riksteaterns urvalsgrupp har beslutat att låta åtta ensembler förgylla nationella LÄNK-festivalen med sina föreställningar. Vi har följt principen att alla sex pjäser skall vara representerade. Vi har valt två olika versioner av de två pjäserna som spelades av flest ensembler under 2018, DNA och Och så levde de lyckliga.

Det har varit intensiva diskussioner där enskilda medlemmar i urvalsgruppen har argumenterat för favorituppsättningar och där diverse kvaliteter har vägts noga. Tyvärr är vi tvungna att välja bort många fina uppsättningar, och det har inte alls varit lätt.

Alla ni som spelat, alla ensembleledare och ni andra som stött de kreativa processer en teateruppsättning kräver har vunnit vår kärlek och respekt. Festivalen 25-27 maj är till för oss alla. Vi hoppas att många kommer att vilja avsluta LÄNK 2018 i Hallunda tillsammans och önskar alla ”länkare” välkomna!

De uttagna ensemblerna är:

Viktor Rydberg Gymnasium, Stockholm med Periferi av Marioan Hosseini
Lugnets Gymnasium, Falun med Det fysiskt (o)möjliga av Dennis Magnusson
Kulturskolan Växjö med Med kärlek från Kos av Nicolas Kolovos
Kulturskolan Uddevalla med DNA av Dennis Kelly
Pajala Kulturskolan och Tornedalsteatern, Pajala med DNA av Dennis Kelly
Schillerska gymnasium, Göteborg med Kollaps av Ninna Tersman
Ung Teater Karlskoga med Och så levde de lyckliga av Manda Stenström
Lerums gymnasium, Lerum med Och så levde de lyckliga av Manda Stenström

Urvalsgruppen bestod av: Bengt Andersson, Per Arvidsson, Beatrice Sehlin Letfors, Ninna Tersman, Jerker Beckman, Oda Fiskum, Jani Lohikari och Edward Buffalo Bromberg

Till alla som besöker festivalen den 25-27 maj – det kommer info och schema på mail inom kort. Stort tack till er som varit med oss såhär långt!