”Så sjukt sjukt sjukt sjukt bra är ni ska ni veta! Blir så stolt, både skratt och tårar blev det, alldeles tagen…”

Ja så lät det efter vårt genrep förra torsdagen, så jag behöver väl inte tala om HUR JÄVLA BRA DET GICK de två föreställningarna och det publika genrepet vi hade förra veckan.
Jag behöver nog inte heller berätta vad kul vi hade och hur lyckliga vi blev av vår succé. För vilken succé det blev. Både på genrepet och premiären fick vi stående ovationer och alla tre uppspelen var nästintill fullsatta. Men nu nog med skryt.

Det var väldigt häftigt att spela på Arenan. Arenan är en scen som ligger i Karlstads stora biblotekshus där man har varit många gånger och sett på bio, barnteater och föreläsningar. Samma vecka som vi var där hade faktiskt Anna Odell en föreläsning om sin film Återträffen som också visades senare.
Något annat som jag tyckte var häftigt var att gå in genom sceningången, man kände sig så jäkla proffsig, vi hade till och med en egen kod att knappa in när vi skulle passera.

Nu till helgen ska vi till länkfestivalen i Falun, något som vi alla har sett fram emot länge. Vi tycker det ska bli kul att se de andra föreställningarna och framför allt att se den andra Sannas sanna jag och att spela upp våran förstås.
Det är lite olika åsikter om att åka till Stockholm i klassen, några vill inte dit alls, för någon är det livsviktigt att vinna, och för några, däribland jag, är vinnandet inte alls viktigt men det skulle vara kul att få möjligheten att spela upp pjäsen en gång till.
Jaja det ska bli kul i alla fall men det är synd att inte Rasmus Lindberg kunde komma, det skulle vara kul att spela upp vår pjäs för honom och dessutom höra hur han tänkte när han skrev pjäsen.

Nej nu kan jag inte hålla mig längre, jag måste lägga upp några bilden från Arenan och förra helgens föreställningar. Fotograferna är Frida Gustafsson, vår dansklasskompis, Rebecka (Bex) Nätterdal som skulle ha varit med på scen men fick förhinder och vår svenska- och engelskalärare Hans Lekemark. Jag skriver vem som tagit kortet bredvid bilden och lite vad det föreställer. Så förbered er på bilder i massor!

Taget av Bex.

Fotat av Hans.

Hans fotat julkrubban.

 

Taget av Frida.

Fotat av Hans.


Det här är Elin som Linus. Jag har inte pratat så mycket om Elin här på bloggen men det beror mest på att hon inte har fastnat på bild, men Hans lyckades med det omöjliga och fick en riktig bra Linus-bild. Elin är den som har utvecklas mest i vår klass på tre år, både på scen och utanför, och det visar hon här. Redan när vi körde italgenare i början av projektet hade hon Linus klart för sig. Hon var nog den som hittade sin roll snabbast. Jag tycker så mycket om Elins Linus och jag har bestämt mig, Linus är min favorit karaktär. Elin är dessutom den i vår klass som har fått mest beröm av alla. Bra Elin!

Rektorn tagen av Frida.

Taget av Hans.

”Men hon övermannas av mamman” taget av Frida.


Av Frida.

Kyrkomedlemmarna av Frida.


Här är Ellen som Sannas sanna jag fångad av Frida.

Familjen tagen av Frida.

Ja jag sa att ni skulle förbereda er på många bilder, det blir lätt så när jag är så stolt så att det gör ont i hjärtat när man tänker på det.

Så jag tror det var allt för idag. Nästa gång jag skriver har vi varit i Falun 🙂

//En ännu mer förväntansfull Teater L:vare