Dagen innan premiär och genrep

Nu sitter tempo och hela pjäsen med markanta skillnader sedan Edward var hos oss för några veckor sedan och tittade. Och nu är vi redo för premiär imorgon dag, kl 19.00 den 8 mars På internationella kvinnodagen, vi spelar även den 9 mars kl 15.00 och 19.00. . Fantastiskt vad det kommer att ryka! Jag skickar en stor lyckospark till alla där ute som oxå snart har premiär!

När Edward var här och kikade fick vi denna feedback som var enormt härlig att få:

”Gruppen har gjort en djärv tolkning av Mördarnas barn där kostym och mask har ett framträdande roll. Spelstilen är inte heller det väntade. Subjektivt ser jag möjligheter till en stark föreställning med stora kontraster mellan det djupa och tragiska innehåll i pjäsen och de gestaltningsval som gruppen har gjort. Där finns också en fara att gestaltningen tar över och innehåll och handling blir otydlig. Ibland ser jag att texten illustreras i gest och fysisk handling på ett sätt som suddar i förståelse och stör spelets tempo. Detta har vi pratat om.

Jag fick inte möjlighet att se ett helt genomdrag eftersom skådespelaren som spelar Esperance kunde inte repetera den dagen(…)

Scenografin är enkel och består av en svartmålad kuliss på varje sida, cirka 2.5  meter hök och 2 meter bred. Spelplatserna och olika skeenden i pjäsen illustreras då skådespelarna skriver med kritor på kulisserna. Detta fungerar utmärkt. Det finns en vit plastduk i fonden för ljus och skuggeffekter. Jag har inte sett ljuset fullt ut men det verkar kunna fungera med Länks grundrigg. Musiken är egenkomponerad och inspelad”